Splošni pogoji

1. Informacije o prodajalcu

Prodajalec in sedež: LINEA-R d.o.o., Šmihel 17a, 5261 Šempas, Slovenija
Telefonska številka: 05 30 79 710
Elektronski naslov: info@linea-r.si
Matična številka: 5795877
Identifikacijska številka za DDV: SI10185658
Zavezanec za DDV: DA
Poslovni račun: SI56 6400 0991 1027 488 at HRANILNICA VIPAVA d.d.

2. Naročanje izdelkov

Izdelke lahko naročate s spletnim naročilom v naši spletni trgovini ali po elektronski pošti na naslov info@linea-r.si Naročanje izdelkov poteka 24 ur na dan, vse dni v letu.

Ko se odločite za nakup oz. obiščete našo spletno trgovino, se izvrši naročilo na naslednji način: na spletni strani poiščete željeni izdelek in kliknete na sliko za podrobnejši pogled. Pod opisnim tekstom je okno za izbor količine, kamor vpišete želeno število kosov in kliknete gumb »Dodaj v košarico«. Če želite dodati v košarico še kakšen drug izdelek, v zgornjem meniju izberete zavihek »Izdelki« in ponovite izbor. Ko ste vpisali želeno količino in jo dodali v košarico, se vam na spodnjem delu zaslona prikaže zelena pasica na kateri lahko kliknete na napis »Prikaži košarico«. Če sta znesek in količina ustrezna in se strinjate tudi s stroškom pošiljanja blaga, kliknite na gumb »Nadaljuj na blagajno«. Odprla se bo stran, na kateri vpišete svoje osebne podatke vključno z naslovom, na katerega želite, da se blago dostavi. V kolikor ste prebrali pogoje poslovanja in to potrdili s klikom na ikono pred napisom, kliknite na gumb »Kupite sedaj«. Po kliku se na novi strani pojavi obvestilo, da je bilo vaše naročilo sprejeto. Preden potrdite naročilo se lahko vrnete na začetek in spreminjate, brišete ali dodajate druge izdelke. Status naročila z vsemi podrobnostmi je vedno na vpogled pod v rubriki ‘ KOŠARICA’ desno zgoraj.

Vsa prejeta plačana naročila bodo obravnavana kot nepreklicna. V primeru napake v naročilu ali kakršnegakoli drugega razloga, lahko brez dodatnih stroškov prekličete ali spremenite naročilo, če je to še v obdelavi in še ni bilo odposlano po pošti.

Izdelke lahko naročite tudi po telefonu na številki 05 30 79 710 vsak delavnik od 8. do 16. ure.

Po oddaji elektronskega naročila prejmete obvestilo po elektronski pošti, da je bilo naročilo uspešno oddano. Prodajalec lahko za preverjanje podatkov, pravilnosti naročila ali usklajevanja naročila pokliče naročnika na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pogodba o nakupu naročenih in plačanih izdelkov med naročnikom in prodajalcem je s plačilom pošiljke nepreklicno sklenjena.

3. Cene

Vse navedene cene so v evrih. V cenah je že vključen 22 % DDV. Pridržujemo si pravico do napak na spletni strani tako v slikovnem kot tekstovnem delu in zanje ne prevzemamo odgovornosti. Pridružujemo si pravico do spremembe cen brez predhodne najave.

4. Dostava in plačilo

Načini plačila:

Kupec lahko izbira med naslednjimi načini plačila:

predračun

plačilo preko sistema Paypal

plačilo s kartico (MasterCard, Maestro, Visa, UnionPay)

Dostava

Strošek dostave se izračuna glede na težo izdelka. Nakup do 2 kg za pošiljke po Sloveniji znaša 3,60 eur.

Dostavo izvaja kurirska služba DPD, v nekaterih primerih tudi Pošta Slovenije.

Če v roku 3-4 dni po obvestilu o zaključenem nakupu ne prejmete paketa, nam to sporočite na info@linea-r.si

Neprevzeti paket, ki se vrne v našo poslovalnico in je posledica napake kupca in ne kurirske službe, lahko ponovno pošljemo. Ponovne stroške poštnine nosi kupec.

Prosimo obvezno navedite davčno številko podjetja, v kolikor ste pravna oseba.

V kolikor naročeno blago ni na zalogi, kar je razvidno iz naročanja v košarici, vam bomo javili, kdaj je predviden dobavni rok.

5. Reklamacije in vračilo blaga

Ob prevzemu blaga je kupec dolžan preveriti količino in kakovost blaga.

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga prodajalcu po elektronski pošti info@linea-r.si sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od nakupa. Vrnjeno blago mora biti nerabljeno, nepoškodovano ter v originalni in nepoškodovani embalaži. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. V primeru, da je kupec blago uporabljal, kar je razvidno iz izdelka (ki ga pri vračilu pregleda komisija našega podjetja), kupec ni upravičen do celotnega vračila kupnine, temveč se odšteje sorazmerni delež glede na izgled izdelka.

Vračilo kupnine bo izvedeno na račun kupca takoj, ko je to mogoče, oz. najkasneje v roku 14 dni od datuma prejema vrnjenega blaga. Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler kupec ne predloži dokazila, da je bilo blago poslano nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

Obvestilo o odstopu lahko kupec predloži podjetju na obrazcu, ki je objavljen na naši spletni strani, ali pošlje nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe. Šteje se, da je kupec izjavo podal pravočasno, če jo pošlje v roku 14 dni od prevzema blaga.

Podjetje vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, razen če je kupec izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in zaradi tega ne nosi nikakršnih dodatnih stroškov.

Kupec ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, kot jo podjetje ponuja.

6. Garancija

Blago ima garancijo 1 leto. Garancija je veljavna samo ob upoštevanju navodil za uporabo ter ob predložitvi računa.

7. Varovanje osebnih podatkov

Našo politika glede varovanja osebnih podatkov lahko preberete na strani Politika zasebnosti.

8. Pritožbe in spori

Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in ostale predpise Republike Slovenije. Prodajalec se trudi izpolnjevati svojo dolžnost in vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se v primeru težav kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožbe se odda preko e-poštnega naslova info@linea-r.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Morebitne spore bodo kupci in prodajalec reševali po mirni poti, če pa to ne bo mogoče, pa bo za reševanje sporov pristojno sodišče.

Linea-r d.o.o., November 2020